Veilig hijsen en gebruik hijsmiddelen

 

De cursus veilig hijsen en gebruik hijsmiddelen is één van de vele specialiteiten van BTCONSUL. In deze cursus gaan we in op het gebruik van kranen in combinatie met het aanslaan van lasten.

Gezien de klantenwensen heeft BTCONSUL diverse cursussen hiervoor ontwikkeld. De docenten zijn enthousiaste specialisten uit de praktijk, waaronder diverse kraanmachinisten en beroepsinstructeurs, die de theorie en praktijk bij de Cursus veilig hijsen samenbrengen.

Veilig hijsen en gebruik hijsmiddelen

In deze cursus is de praktijk een wezenlijk onderdeel van de opleiding en wordt er door de docenten extra aandacht aan besteed. De verschillende onderdelen & functies van de hijswerktuigen of kranen worden besproken. Deze komen tijdens de toetsen weer terug.

Doel veilig hijsen en gebruik hijsmiddelen

Het doel van deze opleiding is om uw bedienend personeel voldoende kennis en inzicht te verschaffen om veilig en efficiënt met losse hijsmiddelen/-gereedschappen en kranen te werken. Er gebeuren in de praktijk nog teveel incidenten en ongevallen met het verplaatsen van lasten. Hieraan willen wij een actieve bijdrage leveren om dit te reduceren.

Veilig hijsen, duur van de cursus

Afhankelijk van de wensen en de constateringen vanuit de RI&E wordt in overleg met de klanten de inhoud en tijdsduur bepaald van de opleiding/cursus. Een goede basiscursus neemt 2 a 3 dagdelen in beslag. Afhankelijk van de risico’s/gevaren en de ervaringen van de gebruikers duurt de instructie en/of herhalingsopleiding 1 of 2 dagdelen.

Voor meer informatie of een offerte kunt u telefonisch contact opnemen of via ons formulier.