Cursus veilig werken met de bovenloopkraan

Een ongeluk bij het hijsen en/of gebruik van een bovenloopkraan zit in een klein hoekje. Het werken en gebruiken van een bovenloopkraan en/of andersoortige halkranen vereist deskundigheid, ervaring en de juiste instelling. Vandaar dat niet zomaar iedereen met een kraan mag werken. Men moet adequaat zijn opgeleid en dit herhalen.

Met een cursus veilig werken met de bovenloopkraan of andere halkranen voorkomt u incidenten en ongevallen. Tevens zal men bewuster met bovenloopkraan gaan werken, wat de levensduur en de onderhoudskosten ten goede komt.

De bovenloopkraan is één van de hulpmiddelen om het laden, lossen en transporteren van lasten efficiënter te laten verlopen. De eisen die gesteld worden aan de kennis, de vaardigheden en het inzicht van de machinist worden steeds strenger. In de ARBO-wet is bovendien bepaald dat de werkgever zijn werknemers voldoende moet voorlichten en informeren. Op deze manier kan men een beter invulling geven aan de eis om een zo veilig en gezond mogelijke werkplek te realiseren.

 

Contact 

Wilt u meer informatie over de cursus veilig werken met bovenloopkraan?
Of wilt u een offerte of extra informatie ontvangen? 
Neem dan contact met ons op.


+31 (0) 251 25 46 99