Veilig hijsen en gebruik bovenloopkraan

 

Naast onze cursus ‘Veilig hijsen en gebruik hijsmiddelen’ biedt BTCONSUL ook de cursus ‘Veilig hijsen en gebruik bovenloop kraan’ aan.  In deze opleiding gaan wij nog specifieker en dieper in op het gebruik van de bovenloopkraan. Dit is namelijk een cruciaal onderdeel bij het veilig hijsen. Voor deze specifieke trainingen hebben wij docenten en trainers die over vele jaren ervaring bezitten. Zij zijn praktijkspecialisten als het gaat om veilig hijsen en het gebruik van de bovenloopkraan. Onze instructeurs en docenten zijn ervaren gebruikers die tevens op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen en omstandigheden. Niet alleen krijgt u een grondige theoretische basis aangereikt, maar ook doen we praktijkoefeningen met betrekking tot ‘Veilig hijsen en gebruik bovenloopkraan’ is het aanslaan van de last ook een belangrijk onderdeel.

Uw vraag

Uw organisatie heeft besloten dat binnen een gestelde periode uw medewerkers de kennis en kunde moeten vergaren om verantwoord en veilig te hijsen en gebruik te maken van de kraan of bovenloopkraan. Door uw medewerkers een hijscertificaat te laten behalen voldoet u aan alle wettelijke eisen en veiligheidsrichtlijnen.

Ons aanbod

In onze cursus ‘Veilig hijsen en gebruik van de bovenloopkraan’ stellen wij de praktijk centraal. We  behandelen uitvoerig alle onderdelen en functies van de voorkomende hijswerktuigen, hijskranen en bovenloopkranen. Via praktijkoefeningen komen ook alle relevante aandachtspunten aan het licht. Het is ook mogelijk om speciale hijsmiddelen en hijsactiviteiten in de training te integreren. Aan het eind van het cursustraject toetsen wij de kennis via een eindtoets en ontvangen zij een hijscertificaat.

Doelgroep

Al uw medewerkers die hijswerkzaamheden verrichten, lasten aanslaan of assisteren bij het hijsen.

Doel

De opleiding ‘Veilig hijsen en gebruik bovenloopkraan’ heeft als doel om met name uw bedienende personeel de nodige kennis en inzicht te verschaffen voor een veilig en efficiënt werkproces. Na afloop van het cursustraject weten zij precies hoe zij op correcte en veilige wijze kunnen hijsen en gebruik kunnen maken van de bovenloopkraan.

Kosten

Wij nemen graag uw wensen en de eventuele prioriteiten die uw RI&E stelt als uitgangspunt. Hijsen betreft hoog risico werkzaamheden en deze staan als het goed is hierin vermeld. Daarom overleggen wij graag met u over de specifieke inhoud, de tijdsduur, de gewenste werkwijze en het aantal cursisten van het opleidingstraject. Na deze inventarisatie kan BTCONSUL voor u een offerte op maat maken.

Neem gerust contact op voor meer informatie of vraag direct een offerte aan, zodat wij vrijblijvend kunnen kennismaken of een scherp voorstel kunnen doen.