Duurzaamheid en MVO

Naast het actief een bijdrage leveren aan het reduceren van het aantal bedrijfsongevallen, is duurzaamheid een belangrijk onderwerp waar BTCONSUL zich voor inzet. Door de huidige wet en regelgeving speelt dit een steeds grotere rol in het bedrijfsleven. Ook de maatschappelijke behoefte naar een duurzamere samenleving groeit. Particulieren, bedrijven en consumenten maken hierin bewuste keuzes. Steeds meer bedrijven recyclen hun afval materialen en is er nog meer winst te halen in duurzaamheid. BTCONSUL assisteert en adviseert u hier graag bij.

BTCONSUL is een duurzaam en milieubewust bedrijf. Hierbij gaat het om de drie dimensies People, Planet, Profit Ook wel Triple P genoemd.

Diverse onderzoeken wezen uit dat deze benadering van duurzaamheid in praktijk veel winst oplevert. Wanneer u  zich als onderneming op al deze punten van Triple P richt, boekt u meestal meer winst en goede resultaten!

Elementen die hier onder vallen zijn bijvoorbeeld: een gezonde financiële situatie, investeren in mensen, milieuvriendelijk productontwerp, vervoersmanagement, afwijzen van kinderarbeid, geen corruptie, respecteren van mensenrechten, integrale planvorming, ondersteunen van maatschappelijk activiteiten, lange termijn visie en een betrouwbare partner zijn.  Al die zaken geven duurzaam ondernemen en maatschappelijke verantwoord ondernemen gestalte. Waar kunt u als organisatie mee beginnen en hoe kan dit brede gedachtegoed tot leven komen in concrete acties in de praktijk? Wij geven een paar voorbeelden hoe wij als BTCONSUL duurzaamheid in de praktijk brengen.

Beperking CO2 uitstoot

Wij hebben diverse maatregelen genomen om de Co2 uitstoot te beperken:

Wij proberen zo min mogelijk reiskilometers te maken door onze adviseurs vanuit een thuis kantoor te laten werken. Onze adviseurs en opleiders zijn woonachtig door heel Nederland en afspraken worden efficiënt ingepland. We werken veel samen met regionale partners  en partijen en wij doen geen onnodige bezoeken. Een modern en goed geïsoleerd kantoor voorzien van efficiënte installaties, waarbij de koeling grotendeels wordt gerealiseerd met natuurlijke ventilatie en effectief gebruik van zonwering  en beglazing. Ook gebruiken zij zonnepanelen die een besparing van 80% opleveren.

Wij rijden in moderne auto's met zuinige motoren en hanteren het nieuwe rijden als norm. Dit houdt ook in het zorg dragen voor de juiste bandenspanning en goed onderhoud. Ook van externe partijen en consultants verwachten wij naast goede werkzaamheden, een zo klein mogelijke milieubelasting. Een deel van onze voertuigen rijden elektrisch en worden opgeladen via laadpunten waarvan 50% bestaat uit groene energie. Ongeveer 80% van onze ritten worden elektrisch verreden, waardoor de hoeveelheid getankte benzine voor de extra kilometers zeer minimaal is.

Computerapparatuur en printers worden na gebruik uitgezet en de verwarming op spaarstand, waarbij de laatste die het pand verlaat, dit controleert. Koffie wordt gezet met een gewoon apparaat en komt niet uit een apparaat met een groot energie verbruik. De koffie is uiteraard afkomstig van fabrikanten die het Fair Trade keurmerk dragen.

Qua papiergebruik printen wij alleen wat noodzakelijk is. Wij gebruiken 100% recycled papier en wij printen dubbelzijdig. Voor cursussen streven wij compacte cursusboeken na die hergebruikt worden. Ook onze blocnotes zijn van van recycled papier.

Arbeidsomstandigheden

Voor onze medewerkers verzorgen wij een optimale werksfeer, waarin zij veilig en comfortabel kunnen functioneren. Werkzaamheden worden zoveel mogelijk afgewisseld om zowel fysiek als mentaal een gezonde werkhouding te bevorderen. Medewerkers zitten dus zeker niet de hele dag achter de computer, maar werken afwisselend ook in het magazijn. Daarnaast kunnen de medewerkers ter bevordering van de algehele gezondheid onbeperkt gebruik maken van de fruitmand en kraanwater (een waterkoeler is een onnodige energievreter).

Maatschappij

Wij ondersteunen diverse goede doelen. Afgelopen jaren hebben o.a. onderstaande organisaties een bijdrage van ons mogen ontvangen: