Zwaargewond na omvallen muur


In Middelburg is maandag 26 februari iemand zwaargewond geraakt toen in een tuin een muur was omgevallen. Het bedrijfsongeval gebeurde tijdens werkzaamheden bij een woning aan de Walcherseweg. Naast de brandweer, een rapid responder en een ambulanceteam, kwam ook de Rotterdamse traumahelikopter ter plekke.

De verwondingen waren zo ernstig, dat het slachtoffer met de helikopter is afgevoerd naar het ziekenhuis. De inspectie SZW is ingeschakeld om te onderzoeken wat er is gebeurd.

 

De volgende dag gebeurde er een soort gelijk ongeval, waarbij een muur is omgevallen in Noord Brabant.

Onveilige sector

De bouw scoort helaas hoog in de lijsten van onveilige sectoren. Daarin moet absoluut verandering komen, aldus Maxime Verhagen (voorzitter van Bouwend Nederland). Dat kan bijvoorbeeld al door eenvoudig afspraken na te komen en je te melden bij de uitvoerder vóórdat je de bouwplaats opgaat. Want die vertelt je hoe en waar je je veilig kan begeven op het werkterrein.

 

VCA (Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers)

Wij merken dat veel bedrijven niet aan alle eisen uit de Arbowet voldoen (zoals een actuele risico-inventarisatie met plan van aanpak, voorbereiding op calamiteiten, een actuele en complete BHV-organisatie, zorg voor derden, adequate voorlichting en onderricht, enzovoort). Door onze ondersteuning in het kader van VCA komen ook deze zaken aan het licht en bent u hierdoor in staat om dit aantoonbaar te regelen. Als VCA gecertificeerd bedrijf zorgt u nog beter voor uw personeel en voor een betere uitstraling naar uw klanten,  samenwerkende bedrijven en bevoegd gezag / de overheid. Met succes begeleidt en ondersteunt BTCONSUL dagelijks diverse bedrijven op weg naar uw VCA certificaat en ook in het natraject staan wij u graag bij.

 

Speciale actie

Eén dag per jaar wordt er extra bij stil gestaan. Op vrijdag 16 maart vindt de tweede editie plaats van ‘Bewust Veilig’. Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op via vca@btconsul.nl en ontvang 10% korting op de implementatie van uw VCA bedrijfscertificering. Deze aanbieding loopt t/m 16 maart 2018.

 

 

Bronnen: HvZeeland.nl en Omroep Brabant