Wederom cruiseschip in de problemen


Met meer dan 4000 mensen aan boord is een cruiseschip op drift geraakt in de Caribische Zee, 250 kilometer uit de kust van het Mexicaanse schiereiland Yucatán. Het schip wordt naar de haven van Progreso gesleept door Mexicaanse slepers en met assistentie van vaartuigen van de Amerikaanse kustwacht.

Bekijk de video

De Triumph is van de grootste cruise operator van de wereld, eigendom van Carnival. Vorig jaar verging een ander schip van het bedrijf, de Costa Concordia, bij het Italiaanse eiland Giglio.

Het schip was vertrokken uit Galveston in Texas en had daar moeten terugkeren. Een van de motoren viel uit en brak brand uit in de machinekamer. Hierdoor werd het schip onbestuurbaar.

De passagiers hebben geen moment zonder stroom gezeten, volgens de rederij. Door de inzet van noodgeneratoren. Aan boord zijn 3.143 passagiers en 1.086 bemanningsleden.

Het schip wordt binnen enkele dagen in Progreso verwacht. De passagiers krijgen hun geld terug. Alle kosten worden vergoed die zij aan boord hebben gemaakt, met uitzonderingen van de aankopen in de taxfree shop en het casino.

Verwante artikelen betreffende schepen in problemen:

Vrachtschip in de problemen

Bergingsactie gezonken schip

Vrachtschip in moeilijkheden

Dode en gewonden Grieks toeristenschip

Bron: NOS.nl, 12 februari 2013