Vrachtschip in moeilijkheden door harde wind


Bergingsinspecteurs besloten een vaartuig in de avond vanaf de Noordzee naar IJmuiden te slepen, maar vanwege de veiligheid is besloten hier dinsdagochtend te beginnen met de bergingsoperatie.

De wind zal afgenomen zijn tot windkracht 3. Maandag blijft het waarschijnlijk de hele dag en avond windkracht 6 op zee. Dinsdagochtend zullen vanaf 8:00 de ankers opgehaald worden en zullen er vier sleepboten het schip naar IJmuiden slepen. Voorlopig wordt het schip met zijn eigen ankers en een sleepboot van de kustwacht voor de kust van Zandvoort op zijn plaats gehouden.

De 170 meter lange Ocean Victory uit Panama voer zondag kort na vertrek uit de haven van IJmuiden rond 19.15 uur over een boei. Daarbij kwam een ketting in de schroef en raakte het schip op drift. De wind stuwde het schip richting de kust.

De boei zit via de ketting vast aan de schroef van het schip. Een sleepboot van de kustwacht probeerde het schip zondagavond al weg te slepen, maar even na 22.00 uur brak de sleepverbinding. Bij nieuwe pogingen een verbinding tot stand te brengen kwam ook in de schroef van de sleepboot een tros terecht.

Bron: NU.nl, 10 december 2012