Vliegtuigstunt eist levens


Het ging helemaal mis tijdens een vlucht, waarbij ooggetuigen meldde dat de twee toestellen aan het stunt vliegen waren. Wat er precies mis ging is niet helemaal duidelijk. Maar het ongeval eist twee levens. De twee gewonden zaten in het andere vliegtuig en zijn met de traumahelikopter naar het VU in Amsterdam gevlogen.

Beide vliegtuigen zijn een eind van elkaar vandaan neergestort in een akker verderop. De twee dodelijke slachtoffers zaten in hetzelfde toestel.

De twee vliegtuigjes maakten een zogenoemde ‘fotovlucht’. Beide toestellen waren van hetzelfde bedrijf, zei een woordvoerder van het Korps landelijke politiediensten. De twee dodelijke slachtoffers zaten in het toestel waar vanuit de foto’s van het andere toestel werden gemaakt.

Volgens Omroep Flevoland konden de hulpdiensten maar moeilijk bij de toestellen komen omdat de akker door de vochtige aarde moeilijk begaanbaar is.

Of de slachtoffers in dienst zijn van Wings over Holland is onbekend. Het bedrijf blijft dinsdag dicht. Wings over Holland is een trainingsinstituut voor de Nederlandse luchtvaart en doet tevens aan verhuur.

In augustus stortte in Biddinghuizen een stuntvliegtuigje van Wings over Holland neer. Daarbij kwam toen de piloot, een 50-jarige man uit Nieuwegein, om het leven.

De luchtvaartpolitie van het KLPD stelt een onderzoek in. De Onderzoeksraad voor Veiligheid is met twee teams aanwezig om onderzoek te doen op de locatie van de twee neergestorte vliegtuigjes.

Bron: NU.nl, 23 oktober 2012