Veilig hijsen en gebruik hijsmiddelen


Veilig hijsen en gebruik hijsmiddelen

De cursus ‘Veilig hijsen en gebruik hijsmiddelen’ is één van de meest geboekte cursussen van BTCONSUL. Het veilig gebruik van hijsmiddelen en het aanslaan en verplaatsen van lasten komen hierin aan bod. Wij hebben op dit gebied diverse cursussen in ons aanbod. Onze docenten zijn enthousiaste specialisten met kennis en ervaring van de praktijk. Diverse ervaren gebruikers en beroepsinstructeurs behoren tot onze docenten. Zij maken daarom een perfecte verbinding tussen theorie en praktijk bij de cursus ‘Veilig hijsen en gebruik hijsmiddelen’.

Uw vraag
U wilt dat al uw medewerkers de kennis en knowhow hebben om verantwoord en veilig te hijsen en gebruik te maken van hijsmiddelen. Het betreft hier immers hoog risico werkzaamheden, die als het goed is staan vermeld in de RI&E. Door uw medewerkers een hijscertificaat te laten behalen voldoet u aan alle wettelijke veiligheidsrichtlijnen.

Ons aanbod
In deze cursus ‘Veilig hijsen en gebruik hijsmiddelen’ staat de praktijk centraal. Daar wordt door onze docenten dus extra aandacht aan besteed. Alle onderdelen en functies van de voorkomende hijswerktuigen worden uitgebreid behandeld. Eventuele kunnen speciale hijsmiddelen en hijsactiviteiten worden geïntegreerd. Deze komen tijdens de eindtoetsen wederom aan bod en ontvangen uw medewerkers een hijscertificaat.

Doelgroep
Al uw medewerkers die hijswerkzaamheden verrichten, lasten aanslaan of assisteren bij het hijsen.

Doel
Het doel van deze cursus ‘Veilig hijsen en gebruik hijsmiddelen’ is het bedienend personeel voldoende kennis en inzicht verschaffen om veilig en efficiënt met hijsmiddelen/-gereedschappen en kranen te kunnen werken. U en wij  willen een actieve bijdrage leveren om de veel voorkomende incidenten en bedrijfsongevallen te reduceren.

Kosten
Afhankelijk van u wensen en behoeftes vanuit uw RI&E wordt in overleg de inhoud, tijdsduur en werkwijze van de cursus bepaald. Afhankelijk van die factoren alsmede ook het aantal cursisten kunnen wij een offerte op maat uitbrengen. Een goede basiscursus duurt meestal 2 dagdelen  en een herhalingsinstructie duurt neemt 1 dagdeel in beslag.

Contact
Wij vernemen graag uw wensen om een scherp voorstel te kunnen maken. Voor meer informatie en een offerte kunt u via het webformulier contact opnemen met BTCONSUL. Natuurlijk kunt u ons ook telefonisch bereiken.