Veiligheid voor operationeel leidinggevenden (VCA VOL)


Veiligheid voor operationeel leidinggevenden (VCA VOL)

Leidinggevenden en zelfstandige zonder personeel (ZZP-ers) in de bouw of industrie dienen in het bezit te zijn van een diploma Veiligheid voor operationeel leidinggevenden (VCA VOL). Ze hebben namelijk een grote verantwoordelijkheid als het gaat om het bewaken van veiligheid en werkomstandigheden. Het is daarom logisch dat operationeel leidinggevenden en ZZP-ers de VCA-opleiding VOL doorlopen en ook een geldig diploma op zak hebben.

Uw vraag      
Graag ziet u dat uw leidinggevend personeel over het diploma Veiligheid voor operationeel leidinggevende (VOL) beschikken. Zij dienen immers het werkproces te bewaken en dus ook alle veiligheidseisen die daarmee gepaard gaan. Met gekwalificeerde operationeel leidinggevenden borgt u de dagelijkse bedrijfsuitvoering en u managed hiermee tevens de arbeidsrisico’s, zodat u aan uw wettelijke verplichtingen en verplichtingen vanuit de VCA voldoet.

Aanbod      
BTCONSUL gaf tal van opleidingen waarmee operationeel leidinggevenden en ZZP-ers werden klaargestoomd volgens de VCA-eindtermen. Natuurlijk behandelen wij tijdens deze opleiding intensief de theorie. We werken met praktijkcasussen en ook doen we diverse oefenexamens. Alle relevante onderwerpen komen aan de orde. Van wetgeving tot juridische aspecten zoals rechten en plichten tot het ijsberg- en dominotheorie en de oorzaken van ongevallen. Tevens worden er diverse praktijkvoorbeelden besproken, die het besef van (on)veiligheid vergroot.  Maar ook risicomanagement en preventie komen ruimschoots aan bod. We nemen als levend voorbeeld de procedures, instructies en arbeidsmiddelen en persoonlijke beschermingsmiddelen binnen uw bedrijf onder de loep.

Doelgroep    
De deskundige opleiders van BTCONSUL geven de cursus Veiligheid voor operationeel leidinggevenden (VOL) voor zowel operationeel leidinggevende, ZZP-ers als projectleiders.

Doel
Het doel van de VCA VOL-cursus is om leidinggevende, ZZP-ers bewust te maken van risico’s en (on)veilige situaties op de werkplek, waarbij het gedrag zodanig wordt beïnvloed, dat men meer “bewuste” handelingen en werkzaamheden gaat verrichten. De normen, richtlijnen en eisen die VCA stelt zijn van levensbelang en dienen niet alleen bekend te zijn, maar ook adequaat worden toegepast. Op die manier werkt uw bedrijf veilig, verantwoord en efficiënt.

Investering
De prijs van de opleiding VCA-VOL is sterk afhankelijk van het aantal cursisten alsmede de duur van het opleidingstraject. Bij een laag kennisniveau van uw medewerkers is een intensiever opleidingstraject wenselijk.

Informatie
Wilt u meer informatie of ontvangt u graag een vrijblijvende offerte? Vul nog vandaag ons contactformulier in of stuur ons een e-mail via opleidingen@btconsul.nl
Telefonisch overleggen kan op 0251–254 699 tijdens kantooruren.