Veiligheid in het gedrang bij miscommunicatie


Cruiseschip en communicatie;

Communicatie en het elkaar niet verstaan geeft vaker problemen, waardoor de veiligheid in het gedrang komt, bij volgende cruiseschepen bleek dit.

Bij de overvaart van de Franse veerboot naar Dover, werden de passagiers opgeroepen naar hun auto’s te gaan. Op het autodek schreeuwde een Franssprekend bemanningslid orders naar de passagiers echter niemand verstond Frans. Pas toen hij een kaart uit zijn zak haalde waarop stond dat een autodek met auto’s hydraulisch zou gaan zakken, begrepen de passagiers dat ze even moesten wachten. De veiligheid in het gedrang, maar gelukkig met een goede afloop.

Op een Grieks passagiersschip was er in Rotterdam een nieuw bemanning aan boord gekomen, uit Goa (India). Het schip was onderweg naar Kaapstad toen er voor de Belgische kust een waterleiding brak op het laagste bed. Bange kinderen ,die nog in de hut waren, waren op de bovenste bedden geklommen terwijl de ouders allemaal in de bioscoop zaten. Veel te laat slaagden de Indiërs erin om aan de Grieken duidelijk te maken wat het probleem was. Ook hier kwam de veiligheid behoorlijk in het gedrang, mensen kwamen met de schrik vrij….

(Foto van een willekeurige veerboot / cruiseschip)

Bron: Noord Hollands Dagblad, Hans de Best, april 2012