Veilig op het spoor….wederom veiligheid inspecties…


Wederom heeft ProRail spoedinspecties op het spoor. Nu op 150 verschillende plekken om te kijken hoe veilig het ATB veiligheidssysteem is. Dit naar aanleiding van een trein die door rood was gereden en een wissel heeft beschadigd.

Het veiligheidssysteem hoort de trein te remmen als het door een rood sein gaat en anders een waarschuwing af te geven en beide is niet gebeurt. Achteraf blijkt dat het veiligheidssysteem uit stond… En op meer plekken zijn er complicaties met het systeem. Het aantal incidenten met rode seinen daalde jaren achtereen, maar er is weer sprake van een stijging. Zo waren er in 2011 155 incidenten en dit aantal stijgt in 2012 naar totaal 173 voorvallen.

Het is niet de eerste keer dat de veiligheid op het spoor in opspraak is, vorig jaar september startte de champagne veiligheid langs het spoor.

ProRail staat vanaf begin dit jaar onder verscherpt toezicht na een ernstig ongeval  in april 2012. Bij dat ongeval raakten zo’n 200 mensen gewond en was er 1 dode te betreuren.

Bron: NU.nl, 21 september 2013