Veel slachtoffers bij kerkdienst


Dramatisch ongeval op oudjaarsnacht, er reed een 42-jarige vrouw uit Dokkum in op een groep van zo’n veertig mensen bij een vreugdevuur. Waarschijnlijk werd de vrouw verblind door het vuur en zag daardoor de mensen die op de weg stonden over het hoofd. Er was geen opzet in het spel verteld de politie.

Bij de dienst waren ook enkele slachtoffers van het ongeluk aanwezig.                        Veel mensen kwamen op krukken of in een rolstoel en er waren zo’n 200 mensen. Buiten stond een tent waar ook nog eens 200 mensen de dienst konden bijwonen.

Tijdens het anderhalf uur durende samenzijn werden vijf witte kaarsen aangestoken. Voor de man die overleed en voor de andere vier slachtoffers.

Een 59-jarige man bezweek afgelopen week aan zijn verwondingen. Twee anderen van de in totaal 17 slachtoffers liggen nog in het ziekenhuis.

Hoe het ongeval precies heeft kunnen gebeuren, wordt nog onderzocht. Volgens de politie was er geen opzet in het spel en had de vrouw geen alcohol gedronken. Wel is al duidelijk dat zij niet heeft geremd.

Bron: NU.nl, 6 januari 2012