RI&E checklist


Een actuele RI&E is één van de wettelijke verplichtingen voor bedrijven. RI&E staat voor Risico Inventarisatie & Evaluatie. Het uitvoeren van een RI&E helpt u bij het inschatten van de risico’s en bijbehorende gevolgen voor uw bedrijf, zodat de juiste maatregelen genomen kunnen worden. Voorkomen is namelijk nog steeds beter (en een stuk goedkoper) dan genezen. BTCONSUL begeleidt u graag bij het opstellen van een gedegen RI&E met bijbehorend Plan Van Aanpak (PvA). Met onze RI&E checklist houdt u het overzicht!

BTCONSUL biedt een checklist voor uw RI&E

Een gedegen RI&E opstellen vraagt om een goede kennis van arbeidsomstandigheden, het RI&E-model, voldoende tijd in combinatie met objectiviteit en een praktische vertaling. Wij ondersteunen u gedurende het gehele proces. Zo verzamelen we informatie via vragenlijsten en interviews onder medewerkers, voeren we observatierondes uit, leveren een overzichtelijke rapportage en geven we eventueel een presentatie over de bevindingen en maatregelen. Meer weten over onze werkwijze? Neem gerust contact met ons op.

Wij staan voor u klaar

In de praktijk blijkt het zelf uitvoeren van een RI&E altijd tegen te vallen. Het kost veel meer tijd dan ingeschat en bij controle/toetsing blijkt dat er vele zaken niet juist of compleet zijn vertaald in de RI&E. Ook wordt de oplossing veelal gezocht in technische maatregelen, PBM’s en werkinstructies, terwijl er vele andere mogelijkheden zijn. Vraag BTCONSUL om ondersteuning zodat u zich nog meer kunt focussen op uw andere belangrijke werkzaamheden. Wat kunt u van ons verwachten?:

  • Uitstekend inzicht in de gevaren en de aanwezige risico’s binnen uw bedrijfsvoering;
  • De opgeleverde RI&E voldoet aan alle toetsingseisen en wordt zo pragmatisch mogelijk opgesteld;
  • Ervaren en gecertificeerde medewerkers die de best passende oplossingen voor u bedenken;
  • Naast de algemene ARBO RI&E voeren wij ook aanvullende RI&E’s uit;
  • Wij geven invulling aan uw specifieke wensen waarbij we de externe verplichtingen niet uit het oog verliezen.

Vraag direct een offerte aan

De gevolgen van een bedrijfsongeval kunnen groot zijn voor zowel de betrokken werknemer als het bedrijf en de productie. Hulp bij het opstellen van een RI&E en een RI&E checklist zijn daarom niet overbodig. BTCONSUL helpt u verder. Vraag direct een vrijblijvende offerte aan. Wilt u eerst meer informatie of heeft u een specifieke vraag? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij delen graag onze kennis en adviezen met u.

Contact aanvraag Offerte aanvraag