RI&E betekenis


Een actuele RI&E is één van de wettelijke verplichtingen voor bedrijven. Maar wat is eigenlijk de betekenis van RI&E? RI&E staat voor Risico Inventarisatie & Evaluatie. Door het uitvoeren van een RI&E weet u waar de risico’s liggen en welke gevolgen dit kan hebben, zodat de juiste maatregelen genomen kunnen worden. Voorkomen is namelijk nog steeds beter (en een stuk goedkoper) dan genezen. BTCONSUL begeleidt u graag bij het opstellen van een RI&E en bijbehorend Plan Van Aanpak (PvA).

RI&E; wat betekent dat voor uw bedrijf?

BTCONSUL levert een uitstekend inzicht in de gevaren en de aanwezige risico’s binnen uw bedrijfsvoering en vergroot het veiligheidsbewustzijn van uw medewerkers. De opgeleverde RI&E voldoet altijd aan alle toetsingseisen en wordt zo pragmatisch mogelijk opgesteld. Wij verzorgen verschillende RI&E’s, waaronder de algemene ARBO RI&E maar ook de aanvullende zoals milieu RI&E, machine RI&E, gevaarlijke stoffen, geluidsonderzoeken & -metingen enzovoorts. Ook de functie-RI&E’s, die vanuit de VCA of OHSAS norm wordt verlangd, verzorgen wij graag voor u. BTCONSUL staat voor u klaar!

Wat doet BTCONSUL?

Een gedegen RI&E opstellen vraagt om een goede kennis van arbeidsomstandigheden, het RI&E-model, voldoende tijd in combinatie met objectiviteit en een praktische vertaling. Daarom werkt BTCONSUL enkel met ervaren en gecertificeerde medewerkers die de best passende oplossingen voor u bedenken. Hoe gaat BTCONSUL te werk?:

  • We maken afspraken over de scope, de uitvoering en planning van de RI&E;
  • Wij verzamelen informatie via vragenlijsten en interviews onder medewerkers;
  • Wij voeren observatierondes uit en inspecteren (arbeids)middelen, werkplekken, gebouwen en buitenterrein;
  • Wij bespreken met u de concept rapportage en het PvA met mogelijke beheersmaatregelen;
  • Wij maken de overzichtelijke rapportage definitief;
  • Wij geven eventueel een presentatie van de bevindingen en maatregelen;
  • Tot slot doen wij een projectevaluatie.

In de praktijk blijkt het zelf uitvoeren van een RI&E altijd tegen te vallen. Het kost veel meer tijd dan ingeschat en bij controle/toetsing blijkt dat er vele zaken niet juist of compleet zijn vertaald in de RI&E. Ook wordt de oplossing veelal gezocht in technische maatregelen, PBM’s en werkinstructies, terwijl er vele andere mogelijkheden zijn. Vraag BTCONSUL om ondersteuning zodat u zich nog meer kunt focussen op uw andere belangrijke werkzaamheden.

Offerte aanvragen

De gevolgen van een bedrijfsongeval kunnen groot zijn voor zowel de betrokken werknemer als het bedrijf en de productie. Laat daarom een gedegen RI&E uitvoeren door BTCONSUL. Vraag direct een vrijblijvende offerte aan! Is de betekenis van RI&E voor u nog niet helemaal duidelijk of heeft u andere vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij delen graag onze kennis en adviezen met u.

Contact aanvraag Offerte aanvraag