Rekening met milieu tijdens autorijden…


Daar zijn vrouwen zich bewuster van dan de mannen. Vrouwen kiezen vaker voor een schone auto, de gemiddelde Co2 uitstoot ligt bij de vrouwelijke bestuurder 6 gram per kilometer lager dan bij de man.

Bij een gemiddelde van 25.000 kilometer per jaar besparen vrouwen door hun rijgedrag en autokeuze 85 liter brandstof en 150 kilo Co2 uitstoot. Dick Cozijnsen, Commercieel Directeur Business Lease Nederland: “Het rijgedrag van vrouwen is dus niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor het milieu. In Nederland rijden ruim acht miljoen auto’s rond, waarvan het merendeel door mannen wordt bestuurd. Dit betekent dat er nog veel te besparen valt.” Dit blijkt uit onderzoek van Business Lease Nederland onder een wagen park van 20.000 wagens.

Vrouwen zijn voorlopers op het gebied van autokeuze. De vraag naar kleine zuinige auto’s (de zogenaamde micro-auto’s), groeide de afgelopen jaren onder vrouwen, maar neemt nu weer af. Mannen kiezen het liefst voor een stationwagen, maar de vraag naar micro-auto’s wint nu onder mannen ook aan populariteit. Ook rijden mannen vaker in een cabriolet en een coupe ten opzichte van vrouwen. Vrouwen kiezen daarentegen naast de hatchback steeds vaker voor een grotere auto zoals een MPV of een stationwagen, maar kiezen wel bewust voor een ‘schonere uitvoering’. “Hoewel de kleinere auto’s eerder nog als ‘vrouwenauto’ werd getypeerd, doorbreken vrouwen dit vooroordeel door vaker een grotere wagen te kiezen. Opmerkelijk is dat vrouwen de trend zetten in autovoorkeur, mannen volgen steeds een jaartje later,” aldus Cozijnsen.

Bron: Managersonline.nl, 21 november 2012