Oversteek zeer onveilig


De oversteek op de Meerlanden in de Broekpolder is zeer onveilig en onjuist gesitueerd. Veilig verkeer Nederland begrijpt er niets.

Op die weg rijdt het verkeer vaak veel te hard via de Parallelweg de Broekpolder binnen. Dat is ook de klacht van omwonenden. Kinderen steken vanaf de Hans van Kilsdonklaan en achterliggende straten op die plek over naar het speelplaatsje aan de overkant. Of bewoners laten aan de overkant in het park hun hond uit. Doordat het verkeer vaak hard komt aan rijden de flauwe bocht in, zien ze de oversteek niet aankomen, de overstekende voetgangers maar vooral de kinderen kunnen niet inschatten hoe snel het verkeer aankomt.

,,Duidelijk is hier dat in de ontwerpfase van het nieuwe plan niet goed is nagedacht over de verkeersveiligheid’’, benadrukt hij. Zijn oplossing is niet makkelijk te realiseren. Volgens hem zou het beter zijn als de oversteek onderdeel zou zijn van een duidelijk vormgegeven kruispunt. Met bijvoorbeeld de afslag voor de autoverkeer naar de Hans van Kilsdonklaan. Die ligt twee meter verderop.

Deze oversteek was al eerder in oktober in het nieuws, ouders laten hun kinderen niet alleen oversteken naar het speeltuintje.

Bron: Noord Hollands Dagblad, 8 november 2012