Onderzoek naar chauffeur van het fatale busongeluk, is zonder resultaat


De chauffeur van de rampbus die verongelukte bij het Zwitserse Sierre, was op het moment van het ongeval niet aan het bellen of sms-en.

Bekijk video     

Er is niet gebleken dat de man specifieke problemen had in zijn privé leven, dat blijkt na een onderzoek waarbij ze tevens de sms berichten van de man hebben bekeken.

Dit werd bekend gemaakt door het Zwitserse parket, dat de zaak onderzoekt. Een definitieve oorzaak van het fatale ongeluk is er nog niet.

Bij het ongeluk kwamen 22 kinderen en 6 volwassen om het leven. Van de kinderen waren er 6 Nederlandse kinderen aanwezig. 24 Andere kinderen, leerlingen van scholen in Lommel en Heverlee bij Leuven, raakten gewond. De bus met de schoolklassen was net begonnen aan de terugreis na een skivakantie in Zwitserland.

Het Zwitserse parket had eerder al laten weten dat het ongeluk vermoedelijk te wijten was aan de chauffeur. Wel bleek al snel dat de man niet onder invloed was van alcohol of drugs, noch reed de man te hard.

Uit de autopsie bleek dat de chauffeur een hartprobleem had en dagelijks antidepressivum gebruikte. Onderzoek moet nog steeds uitwijzen wat de gevolgen zijn van dit hartprobleem en medicijngebruik. Zodra deze rapporten binnen zijn, zal het Zwitsers parket een eindbeslissing nemen, aldus het persbericht van donderdag.

Bron: NU.nl, 31 januari 2013