Nog zes vermisten na zoekactie.


Met een vliegtuig en twee helikopters wordt donderdagochtend op de Noordzee verder gezocht naar de vermiste opvarenden van het gezonken autovrachtschip Baltic Ace. Vanuit Scheveningen en Hoek van Holland zijn reddingsboten van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) onderweg. De NOS meldt dat donderdag het lichaam van de vijfde drenkeling is aangetroffen. Het overschot is met een helikopter uit zee gehaald en naar vliegveld Rotterdam The Hague Airport overgebracht.

Het schip botste op 65 kilometer ten westen van Goeree-Overflakkee (Zuid-Holland) op het containerschip Corvus J en zonk binnen een kwartier. Het ongeluk was waarschijnlijk het gevolg van een menselijke fout. .

De zoektocht naar drenkelingen van de Baltic Ace werd in de nacht van woensdag op donderdag gestaakt. Het was donker en het weer was te slecht. De kans dat de vermisten nu nog in leven zijn is zo goed als nihil. Van vier slachtoffers konden de lichamen kort na de aanvaring geborgen worden en 13 opvarenden zijn gered.

De waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten zoekt uit wie bevoegd is onderzoek te doen naar het scheepsongeluk van woensdagavond op de Noordzee, liet een woordvoerder weten.

Bron: NU.nl, 6 december 2012