Nieuwe beroepsziekte?


Door de slechte luchtkwaliteit in de cockpit, beweert een piloot nu ziek te zijn. Hij gaat de luchtvaartmaatschappij voor de rechter slepen en eist dat de luchtkwaliteit in de cockpit wordt onderzocht. Verder wil de piloot weer salaris krijgen welke opgeschort werd door de werkgever aangezien de man weigerde aan het werk te gaan.

Vanaf het jaar 2000 kampt de man al met neurologische klachten, met name evenwichtsstoornissen. Hij heeft zich regelmatig ziek gemeld en telkens nadat hij een tijdje thuis bleef gingen de klachten weer weg en ging d man weer aan het werk. De man vermoedt dat hij aan lijdt aan aerotoxic syndrome. Deze ziekte ontstaat door het inademen van vervuilde cabine lucht. De vervuiling komt doordat er lucht wordt aangezogen door de motor en er wel eens lekkages zijn van olie en andere schadelijke stoffen. Er zijn wel eens vaker medewerkers niet lekker geworden en zelfs wel eens passagiers.

Nadat de man in het ziekenhuis heeft gelegen en een ontgiftigingsprogramma heeft doorlopen, is hij niet meer aan het werk gegaan.

MC900388650

Bron: Noord Hollands Dagblad, 24 augustus 2013