Mensen bewuster maken om brandveiliger te leven


Start: vrijwilligers gezocht om rookmelder op te hangen
‘Rookmelders redden levens!’ Dat is bij u zeker bekend. Maar wat doe je als je, vanwege bijvoorbeeld een hoge leeftijd of andere belemmerende omstandigheden, niet in staat bent zelf een rookmelder op te hangen? Dan vraag je om hulp! Daarom zijn we deze week landelijk gestart met het zoeken van vrijwilligers die een rookmelder willen ophangen bij mensen die dat zelf niet kunnen. Eerst zoeken we de vrijwilligers (de eerste 100 zijn al binnen!), welke een Brandveilig Leven training zullen ontvangen. Daarna zullen we de mensen die hulp nodig hebben gaan vragen om zich aan te melden. Zie de site voor alle details en om u aan te melden.

Vertel het voort
Om zoveel mogelijk vrijwilligers te vinden die rookmelders op willen hangen, is er een radiocommercial en poster ontwikkeld. Deze zijn ook voor u beschikbaar. Download de radiospots op de site of bestel posters om deze in uw buurt op te hangen.

De mooiste regio-edities Wat doe JIJ bij brand?
Dit jaar kregen alle regio’s de mogelijkheid om hun EIGEN versie te maken van de de ‘Wat doe JIJ bij brand?’-krant. Zes regio’s hebben dit gedaan en het resultaat mag er wezen! Bekijk ze zelf online en zie welke creativiteit uw collega’s hebben getoond. Ook hebben de regio’s samen 150.000 kranten extra besteld, waardoor we samen een nog groter bereik kunnen creëren.

Sneak preview Brandweerplein
De speciale kinder- en leerkrachtportal www.brandweerplein.nl is vanaf maandag 10 sept online te bekijken. Deze website zal vanaf oktober gecommuniceerd worden naar scholen en mensen thuis. Hoofddoel is om kinderen, leerkrachten en ouders tot actie te bewegen hun leven brandveilig te maken. Op de website kunnen kinderen o.a. de vluchtplankaart invullen waarmee ze kans maken op een mooie prijs, zichzelf testen op brandveiligheid en het verhaal van Noah lezen. Leerkrachten vinden er informatie over brand, de risico’s, de vluchtplanwedstrijd, de in hun les te gebruiken kinderkrant en de musical. Bekijk de site online.

Kent u het kwartetspel Brandveilig Leven al?
Om kinderen meer bewust te laten worden van brandrisico’s heeft P&A Talentontwikkeling het Brandveilig Leven Kwartetspel ontwikkeld. Met het kwartetspel leren kinderen spelenderwijs meer over brandveiligheid. Het kwartetspel telt acht categorieën waaronder: vluchtplan, dommigheden en electrische apparaten. Het kwartetspel is leuk om weg te geven op basisscholen na een voorlichting of nadat je voorlichting hebt gegeven bij mensen thuis. Per kwartetspel dat P&A verkoopt, gaat 1 euro naar de brandwondenstichting. Brandweer Kennemerland deed daarmee al een grote donatie door 1500 kwartetspellen te bestellen. Ben je benieuwd?

Bron: www.infopuntveiligheid.nl, september 2012