Leven werknemer bungelt aan zijden draad


In Eindhoven is er een video-opname gemaakt van een zeer onveilige situatie. Een werknemer en zijn graafmachine bungelen aan een hijskraan tijdens sloopwerkzaamheden.

Jaarlijks sterven er volgens de vakbonden in Nederland zo’n 4100 mensen door ongevallen en beroepsziektes. Veiligheid en gezondheid staan daarom hoog in het vaandel bij veel bedrijven en organisaties. Zeer onveilige situaties worden minder aangetroffen dan in het buitenland. Vandaar dat er sprake kan zijn van buitenlandse taferelen. Zo ook in Eindhoven. “Een persoon mag in bijzondere gevallen vervoerd worden met een hijskraan. Dan moeten de personen wel gezekerd zijn en in een gecertificeerde en goedgekeurde werkbak staan,” antwoord Pieter Visser, manager bij Aboma. Op de beelden is te zien dat er geen sprake is van een gecertificeerde werkbak.

Een omstander heeft het tafereel gefilmd en op Dumpert geplaatst. Zie op Dumpert het filmpje genaamd ‘Werken op eenzame hoogte’.

Veilig werken
BTCONSUL zet zich al jaren met succes in om het aantal bedrijfsongevallen te verminderen door het geven van veiligheidstrainingen en advies. Door de jarenlange praktische ervaring van onze trainers weten wij theorie en de dagelijkse gang van zaken op de werkvloer van onze klanten de juiste mix te geven. Onze afnemers zijn enthousiast door onze aanpak, omdat deze wordt toegespitst op hun eigen werkomgeving.

BTCONSUL is gespecialiseerd op het gebied van de Arbo-verplichting en VGWM-beleid (Veiligheid, Gezondheid, Welzijn en Milieubeleid). BTCONSUL adviseert, assisteert en ontzorgt op gebied van Kwaliteit, Arbo en Milieu (KAM). Met ons kunt u rekenen op een gedegen advies en pragmatische aanpak. Neem contact met ons op om te horen wat wij voor u en uw medewerkers kunnen betekenen.

(Bron: Omroep Brabant, 12 september 2018)