Hoogwerker certificaat verplicht | BTCONSUL


Hoogwerker certificaat verplicht

Vraagt u zich af een hoogwerker certificaat verplicht is? Wettelijk gezien is het verboden om een medewerker die niet beschikt over de nodige kennis een hoogwerker te laten besturen. Dit is een overtreding van het Arbobesluit. Voor mensen die veilig willen werken is het behalen van een hoogwerker certificaat essentieel. Voorzie uw medewerkers van de juiste certificering met de cursus van BTCONSUL. Er wordt een cursus op basis van het niveau en de wensen samengesteld. Het persoonsgebonden hoogwerker certificaat wordt behaald via een praktijkgerichte instructie. Eenvoudig en snel uw hoogwerker certificaat behalen doet u bij BTCONSUL!

Wanneer is een hoogwerker certificaat nodig?

Elke gebruiker van een hoogwerker heeft een hoogwerker certificaat nodig. Dit is wettelijk bepaald in het Arbobesluit. Wanneer er een ongeval op de bedrijfsvloer plaatsvindt met persoonlijk letsel als gevolg, dan kan er door de arbeidsinspectie een hoge boete worden opgelegd. De werknemer kan zelfs de werkgever aanklagen en schade wordt niet gedekt door de verzekering. U kunt uw organisatie een hoop kosten en narigheid besparen door uw medewerkers te voorzien van een hoogwerker certificaat. Bij BTCONSUL wordt deze al binnen 1 dag behaald!

De mogelijkheden hoogwerker certificaat BTCONSUL

Na afronding van de cursus ontvangt elke cursist een persoonsgebonden hoogwerker certificaat. Daarnaast wordt het bijbehorende lesmateriaal als handig naslagwerk meegegeven aan de cursist. Om er voor te zorgen dat iedereen de juiste begeleiding krijgt, wordt er gewerkt in kleine groepjes.

Afhankelijk van het niveau biedt BTCONSUL een op maat gemaakte cursus aan;

Bijvoorbeeld:

  • Een complete cursus van 1 dag: ’s ochtends theorie en ’s middags praktijk (Standaard of SOG erkend)
  • Een praktijkinstructie of herhalingsopleiding van 1 dagdeel: combinatie van theorie en praktijk
  • Een herhalingsinstructie waarbij de docent eerst praktijkoefeningen laat uitvoeren of de gebruikers observeert. De te verbeteren en goede handelingen worden besproken en genoteerd. Deze worden in de praktijk en theorie verder behandeld.

Meer informatie

Heeft een van uw medewerkers een hoogwerker certificaat nodig? Voor meer informatie of het stellen van vragen kunt u altijd contact met ons opnemen. Dit doet u door een mail te sturen naar info@btconsul.nl of t bellen naar 0251-254 699.