Hijscertificaat


Wordt er binnen uw bedrijf veel met hijsmiddelen gewerkt? Heeft u dan weleens overwogen om uw medewerkers een hijscertificaat te laten halen? Veel bedrijfsongevallen binnen de hijssector ontstaan door ondeskundig gebruik van de hijsmiddelen. En dit kan ernstige gevolgen hebben, zoals beschadigingen, ontevreden klanten en onveilige situaties voor uw medewerkers. Tijdens de Cursus Veilig Hijsen van BTCONSUL worden uw medewerkers opgeleid tot het veilig gebruik van de diversen hijswerktuigen. Zo worden ongevallen voorkomen.

Hijscertificaat voor meer veiligheid

BTCONSUL heeft een Cursus Veilig Hijsen ontwikkeld voor medewerkers die hun kennis en vaardigheden willen verbeteren, toetsen of moeten kunnen aantonen. Daarnaast is een training ontwikkeld voor medewerkers met een (bijna) verlopen hijscertificaat. Behalve de Cursus Veilig Hijsen doen wij nog veel meer. BTCONSUL levert een actieve bijdrage aan het verminderen van bedrijfsongevallen en andere incidenten. Dit doen wij door organisaties te ondersteunen bij de invulling van de Arbo-verplichting en VGWM-beleid. Met onze praktische cursussen en adviestrajecten behalen wij het meeste rendement uit uw medewerkers. Bij ons staat veiligheid voorop!

Wat leert u tijdens de Cursus Veilig Hijsen bij BTCONSUL?

Tijdens de Cursus Veilig Hijsen bij BTCONSUL verkrijgt de cursist beter inzicht in de mogelijke gevaren van hijsmiddelen en het verkleinen van de risico’s door een veiliger gebruik van hijsmiddelen. Gedurende de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Theoriedeel met de wet- en regelgeving;
  • Verschillende hijsmiddelen (toegespitst op uw organisatie) en vertaling naar de praktijk;
  • Afkeurcriteria van diverse hijsmiddelen;
  • De start van de werkzaamheden: hoe begint u veilig te werken?;
  • Het bedienen van een kraan of hijswerktuig;
  • Het aanslaan van lasten met verschillende hijsgereedschappen;
  • Het verplaatsen van lasten.

Aan het einde van de cursus wordt er een toets afgenomen in combinatie met een praktijkdeel. Hierin zal vooral worden gekeken of men het geleerde op de juiste manier toepast. Tijdens de Cursus Veilig Hijsen worden specifieke wensen meegenomen, zodat de cursus op maat gemaakt is. De basiscursus neemt 2 dagdelen in beslag. De vervolg- of verlengcursus 1 a 2 dagdelen (afhankelijk van de ervaring).

Schrijf u nu in of neem contact op

De gevolgen van een bedrijfsongeval kunnen groot zijn voor zowel de betrokken werknemer als het bedrijf en de productie. Een hijscertificaat voor uw werknemers is daarom niet overbodig. Ongevallen voorkomen is namelijk nog steeds beter én goedkoper dan genezen. BTCONSUL helpt u verder. Vraag direct een vrijblijvende offerte aan. Wilt u eerst meer informatie of heeft u een specifieke vraag? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij delen graag onze kennis en adviezen met u.

Contact aanvraag Offerte aanvraag