Grote brand flat verstandelijk gehandicapten in Poortugal


Bij een grote brand in Poortugal zijn vier gewonden. Een persoon is door brandwonden en rookinhalatie zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht, drie anderen hebben ook rook ingeademd. In de flat wonen ook mensen met een verstandelijke beperking. Dat meldt RTV Rijnmond.

Er is een verdachte aangehouden door de politie. Wat ze precies met de brand te maken heeft wordt nog verder onderzocht. De fel uitslaande brand brak uit op de eerste verdieping. De 43 bewoners zijn naar een opvanglocatie gebracht. Wanneer zij terug kunnen is onbekend.

Politie, brandweer en ambulances trokken uit met groot materieel, waaronder twee traumahelikopters. De brandweer gaf rond 00.40 uur het sein brand meester en is bezig de woningen te controleren op brand- en waterschade.

Er zijn acht woningen niet meer bewoonbaar, waaronder de woningen waar de brand is ontstaan. Deze bewoners worden elders opgevangen De brand zou ontstaan zijn op de eerste verdieping. De appartementen op deze verdieping zijn door Profila, dat een begeleid wonen project verzorgt, gehuurd.

In de flat wonen tien mensen met een verstandelijke beperking. Van hen zijn er drie gewond geraakt tijdens de brand, waaronder één zwaargewonde. De brandweer had de nodige moeite om bewoners uit de flat te halen, deels omdat er een aantal in een rolstoel zitten.

Bron: NU.nl, 10 januari 2013