Gifhandel opgerold


In Noord Holland heeft het Regionaal Milieu Team van Politie Noord Holland een internationale illegale handel in verboden gewasbeschermingsmiddelen opgerold. De rechter-commissaris in Alkmaar heeft de leidinggevenden van het betrokken bedrijf gisteren voor 14 dagen in bewaring gesteld.De aangehouden verdachten werken voor een bedrijf dat handelt in legale gewasbeschermingsmiddelen, maar ook op grote schaal in illegale bestrijdingsmiddelen.

Het gaat onder andere om het gewasbeschermingsmiddel BN 3, dat schadelijk is voor mens en milieu. Het middel wordt geïmporteerd uit Rusland en zetten het af in Europese landen maar vooral Polen, zo is het vermoeden. De politie heeft de afgelopen week bij nog eens vijf bedrijven een bezoek afgelegd omdat die vermoedelijk gewasbestrijdingsmiddelen hebben afgenomen van het verdachte bedrijf dan wel hebben geleverd aan het bedrijf.

Tijdens de doorzoekingen in de bedrijfspanden van de verdachten werd zo’n 2000 kilo illegale bestrijdingsmiddelen in beslag genomen.

Bron: Noord Hollands Dagblad, 3 november 2012