Gewonden na val


Bij een bedrijfsongeval op het terrein van frietfabriek McCain in ‘s-Heer Arendskerke (Zeeland) is zondagavond 18 februari iemand gewond geraakt. Volgens een woordvoerder van de politie viel in de fabriek een man van hoogte naar beneden. Naast de ambulancedienst kwamen ook de politie en de brandweer naar het bedrijfsterrein aan de Oranjeplaatweg om te helpen. De gewonde is per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis. De inspectie SZW doet onderzoek naar het ongeluk.

Een dag later op maandag 19 februari viel een man van een dak in Eerbeek (Gelderland). Het slachtoffer viel van zo’n drie meter hoogte op een plat dak. Het ongeval vond plaats bij een bedrijf in Eerbeek. Het ambulancepersoneel werkte samen met de brandweer om de man van het dak te halen met behulp van een hoogwerker. De man is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Onbekend is hoe hij eraan toe is.

 

Veilig werken op hoogte
Zoals bovenstaande berichten laten zien komen er regelmatig ongevallen voor tijdens werkzaamheden op hoogte. BTCONSUL geeft al jaren de opleiding ‘Veilig werken op hoogte’. Hierin komen allerlei aspecten naar voren die het valgevaar tijdens werk kunnen verminderen. Wij geven deze training veelal bij de opdrachtgever op locatie, waarbij gebruik wordt gemaakt van bedrijfseigen middelen. De instructies zijn niet alleen theoretisch van aard. Samen bekijken we met de klant veel voorkomende werksituaties, waardoor het geleerde direct in de praktijk kan worden toegepast.

 

Wilt u meer informatie of een offerte? Laat het ons weten door hiernaast uw gegevens in te vullen en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Bronnen: hvzeeland.nl en lokaalgelderland.nl