Gewond bij beknelling


Bij kartonverwerker in Winschoten heeft onlangs een bedrijfsongeval plaatsgevonden op het buitenterrein. Een medewerker zat vast in een machine. De man is door de brandweer bevrijd en overgedragen aan de ambulancedienst die werd geassisteerd door het personeel van de traumahelikopter. Over de ernst van de verwondingen kon de woordvoerder van de brandweer niets zeggen.
Vorig jaar oktober vond er ook al een ongeval plaats in een loods van deze kartonverwerker. Ook hierbij raakte een werknemer gewond door beknelling in een machine.

Veiligheid van medewerkers
Door bovenstaande ongevallen rijzen er vragen over de veiligheid van medewerkers die werken met machines. Krijgt iedereen die werkzaam is aan machines duidelijke instructies? En zijn ze goed beschermd? Hoe staat het met het risicomanagement? Zijn er risico inventarisaties (RI&E’s) uitgevoerd voor de machines? En hoe staat het met de opvolging van het Plan van Aanpak?

Ondersteuning en advies door BTCONSUL
Veiligheid en gezondheid op het werk behelst een groot aantal issues. Om de risico’s goed in te kunnen schatten is er ook kennis nodig op vele vlakken. Vaak ontbreekt niet alleen de kennis, maar vooral de tijd om deze zaken op te pakken en de risico’s in kaart te brengen. Dit kunnen wij voor u doen. Vraag vandaag nog een offerte aan voor een nieuw uit te voeren Risico Inventarisatie of een update van de bestaande RI&E.

Stuur een mail naar rie@BTCONSUL.nl of bel 0251 254699.
(Bron: Bedrijfsongeval.blogspot.nl, maart 2018)