Frituurpan oorzaak fatale brand


Bij de fatale brand in Maastricht waar twee jongetjes om het leven zijn gekomen, is de frituurpan de vermoedelijke oorzaak. De moeder van 25 jaar raakte bij de brand gewond.

De politie onderzoekt wel of er mogelijk sprake is van brandstichting. Volgens het OM heeft de politie maandagochtend namelijk de ex-partner van de moeder gearresteerd op verdenking van bedreiging en mishandeling van de vrouw.

Zaterdag had de vrouw aangifte gedaan van huiselijk geweld door haar ex, die tevens vader is van een van de kinderen. Hij zou haar mishandeld hebben en vernielingen hebben aangericht. Tot maandagochtend was de man onvindbaar, maar na de brand kon hij worden gepakt. De twee jongetjes van 5 en 3 jaar kwamen in het vuur om het leven. De 25-jarige moeder is naar het ziekenhuis gebracht. Dinsdag vindt er sectie plaats op de lichamen van de kinderen. De fel uitslaande brand brak rond 01.45 uur uit in de keuken van een rijtjeshuis. In de woning waren op dat moment de moeder en haar twee kinderen aanwezig.

De moeder kon zichzelf in veiligheid brengen, de brandweer trof de kinderen in het huis aan. Eenmaal buiten bleken zij niet meer in leven te zijn, aldus een woordvoerder van de brandweer.

Bron: NU.nl, 7 januari 2013