Explosiegevaar


Het explosiegevaar is geweken op het terrein van het bedrijf Unipol aan de Waalkade in Oss. Door een stroomstoring, viel de koeling uit van de reactorvaten. Daarna begaven de noodaggregaten het bij Unipol. Men is met man en macht bezig geweest om een explosie te voorkomen om de vaten te koelen.

De druk van drie van de vier vaten is gedaald tot een normaal niveau en de koeling werkt inmiddels weer, het gevaar is geweken. Het gebied is nog wel afgezet maar de druk in het vierde vat is ook aan het dalen.
‘Wij zijn geen veroorzaker, maar slachtoffer van een stroomstoring die is veroorzaakt bij wegwerkzaamheden verderop’, aldus een woordvoerster. Hierbij zou een stroomkabel zijn gebroken.

Op 1500 adressen in de gemeente viel de stroom uit. De storing is inmiddels opgelost. Persoonlijke ongelukken hebben zich niet voorgedaan. Geruchten dat mensen in paniek uit het raam zijn gesprongen, spreekt de politiewoordvoerster tegen. ‘Misschien dat mensen op de begane grond uit een raam zijn geklauterd, maar ze zijn zeker niet naar beneden gesprongen.’

Bron: AD, 5 juli 2012