Niet de eerste slachtoffers van mestsilo’s


De vier slachtoffers van afgelopen juli 2013, waarvan er drie overleden, zijn zeker niet de eerste slachtoffers van mestsilo’s.

In 2007 werd er een 59-jarige vrouw gevonden in de mestsilo. Haar echtgenoot had haar de dag daarvoor als vermist opgegeven. Dit incident gebeurde in Limburg.

In 2006 overleed een 42-jarige Friese man nadat hij met zijn graafmachine door een betonnen vloer heen zakte en in de gierput terecht kwam. Hij overleed ter plekke.

In 2004 overleed er een boer in de Achterhoek. Hij was afkomstig uit Wehl en werd niet lekker terwijl hij aan het werk was en viel de mestsilo in.

In 2003 overleed een 55-jarige landbouwer uit Ter Aar na een val in een gierput op zijn bedrijf. De brandweer vond de man nadat hij enige uren zoek was en het vermoeden rees dat hij in de gierput was gevallen. Na de vondst van het lichaam is nog tevergeefs reanimatie op het slachtoffer toegepast.

In 2003 overleed er ook een 37-jarige man uit Lievelde toen hij bij een landbouwbedrijf in zijn woonplaats in de gierput was gevallen. Hij viel waarschijnlijk omdat hij bedwelmd werd door de vrijgekomen gassen.

Het is niet altijd met dodelijke afloop dat mensen in de silo of gierput terecht komen. Er viel een kleuter afgelopen maart in een gierput en deze werd zwaargewond afgevoerd maar is niet overleden.

Bron: Internet, juni 2013