Doden bij brand sociale werkplaats


Een brand in een sociale werkplaats in het Duitse Titisee-Neustadt heeft 14 slachtoffers geëist. Veel anderen raakten gewond.

Hoe ernstig hun verwondingen zijn, kon de woordvoerder niet zeggen. Eerder was er sprake van zeven gewonden. Onder de doden zijn gehandicapten en personeelsleden van de werkplaats. Over een oorzaak kon de zegsman  niets kwijt. ”We zijn niet in de positie aan te geven wat de reden van het ongeluk was.”

Duitse media hebben het erover dat er eerst een explosie was in een voorraadkamer voorafgaand aan de brand, die om twee uur ’s middags uitbrak. Het is niet bekend of er chemicaliën stonden. In de werkplaats werd veel met hout gewerkt. De reddingsdiensten rukten met groot materieel uit. Ook uit andere veiligheidsregio’s kwam bijstand. Ongeveer 300 brandweerlieden gingen het vuur te lijf.

Op het tijdstip dat de brand uitbrak, bevonden zich ongeveer 120 personen in het gebouw, onder wie mensen met een verstandelijke of meervoudige handicap. Velen van hen raakten in paniek door de vlammen en de rook.

Helaas was dit niet de enige brand in de afgelopen dagen. In Bangladesh eiste een brand 110 levens. De maandag dat duizenden mensen de straat opgingen om te eisen dat de verantwoordelijken voor die levens opgepakt moesten worden, was de brandweer alweer bezig met de volgende brand in een andere textielfabriek in Bangladesh.

Bron: NU.nl, 26 november 2012