Brand bij CMF


Een brand bij het afvalverwerkingsbedrijf CMF Services heeft voor veel rookoverlast gezorgd in de omgeving van Velsen Noord. Niemand raakte gewond bij de uitslaande brand.

Verkeer in de omgeving had veel last van de rook; de A22 tussen Alkmaar en Haarlem werden zelfs tijdelijk afgesloten en ook de Velsertunnel ging dicht.

De brand brak tegen 14.00 uur uit bij bedrijf CMF Services aan de Wijkermeerweg en was iets na 15.30 uur onder controle. Het bedrijf houdt zich onder meer bezig met de verwerking van vloeibare afvalstromen en afvalwater en de productie en opslag van boorvloeistoffen.

In de directe omgeving woont niemand. Er zijn geen schadelijke stoffen vrijgekomen. Het bedrijfspand is wel beschadigd geraakt.

De brandhaard heeft zich beperkt tot een oppervlakte van zo’n honderd vierkante meter. Alleen een deel van het dak, een muur en een container liepen schade op.
Directeur Menno Wognum kan een dag na het incident nog niets zeggen over de schade. ,,Experts van de verzekering moeten dat bepalen. Maar in elk geval is het allemaal niet zo erg als het zich liet aanzien.’’

Bron: Noord Hollands Dagblad, 7 november 2012