Grote steiger omgevallen in Nijmegen met veel schade


NIJMEGEN – In Nijmegen is maandagochtend een steiger omgevallen die gebruikt werd voor werkzaamheden aan het winkelcentrum. De steiger was 11 meter hoog en 100 meter breed. De waarschijnlijke oorzaak is de harde wind.Op dit moment is de straat niet bereikbaar omdat bouwvakkers bezig zijn om alles op te ruimen

Er zijn geen gewonden gevallen, doordat de aannemer de steiger zag kantelen en iedereen op tijd weg kun krijgen. Het winkelcentrum is op dit moment alleen toegankelijk vanaf de andere zijde.

Volgens projectleider Tim Bernards was het echter noodlot. ,,Het zit allemaal verankerd, dat zou zoiets moeten voorkomen. Het was vanwege een ontzettende rukwind vanuit een bepaalde hoek dat het mis ging.” Anderen zijn minder overtuigd. Een medewerker beweert dat de verankeringen niet goed waren.

Omwonenden melden dat een deel van de steiger bekleed was met wit zeil, dat bovendien boven het dak uitstak. Dat zou veel wind hebben kunnen vangen.

In het pand van de Coop is al maandenlang een grote renovatie gaande. De definitieve onthulling van de gevel stond gepland in de loop van april. De bedrijfsleider van de Coop verwacht dat deze datum nu niet gehaald gaat worden.