Bouwkraan valt op gebouw


In Rotterdam-Kralingen is dinsdagochtend een bouwkraan op een dak terechtgekomen. Het gaat om het gebouw van studentenvereniging Laurentius. De kraan stond daar vanwege werkzaamheden. Tijdens de hijswerkzaamheden naar de aanbouw achter de sociëteit kantelde de kraan en viel hij door de nok van het pannendak van Laurentius. Er is gelukkig niemand gewond geraakt. Naar de toedracht van het incident wordt nog onderzoek gedaan.

‘Veilig hijsen’ bij BTCONSUL
Het ongeluk in Rotterdam is niet het eerste waarbij een bouwkraan omvalt. In augustus 2015 vielen bijvoorbeeld twee bouwkranen om bij werkzaamheden aan een brug in Alphen aan den Rijn. De grootste gevaren bij het werken met hijswerktuigen en hijstoebehoren zijn het omvallen van de kraan en het vallen van de last.
BTCONSUL geeft al jarenlang met veel succes de training ‘Veilig hijsen’. De training bestaat uit theorie, maar ook uit een praktijkgedeelte. Zo is er aandacht voor de Arbowetgeving, soorten hijsmiddelen en hoe last aangeslagen kan worden. In het praktische gedeelte wordt er onder andere gekeken hoe er met eigen middelen gewerkt wordt en hoe daarbij controles uitgevoerd moeten worden.
Bent u geïnteresseerd in Veilig hijsen of een andere training van BTCONSUL? Vul uw gegevens op het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Bron: amweb.nl en dagblad010.nl