Balans werk en prive


De combinatie werk en privé wordt door de meeste onder ons als zwaar ervaren, met name als het om 28 uur en meer gaat, met daarnaast kinderen op de basisschool. Soms is het zelfs een hele puzzel om alles maar voor elkaar te krijgen en te plannen. Dit geldt op minstens 1 van de 3 werknemers. Werknemers met kinderen tot twaalf jaar verlangen vooral naar meer tijd met de partner.

Werknemers met kinderen in de puberteit maken de meeste overuren. De workaholics vallen zijn meestal in de categorie van mannen tussen de 25 en 40 jaar met een gemiddeld inkomen. Hiervan voelen hun partners de extra druk voor het gezin en dat brengt vaak stress met zich mee.

Dit brengt dan ook in die levensfase  relatief de meeste scheidingen met zich mee. Er bestaat een direct verband tussen scheiden en ziekteverzuim. De economische crisis zal de druk alleen maar doen verhogen…

Bij onze buren in Duitsland is het ziekteverzuim drastisch toegenomen door werkstress. In 2001 waren het nog 33,6 miljoen dagen ziek wegens psychische stoornissen, in 2012 is dit getal 53,5 miljoen.

Bron: Noord Hollands Dagblad, 1 mei 2012