Bakfiets aangehouden in Londen


Fietsen in Londen is en blijft tot op heden een grote uitdaging. Op een gewone fiets is het al een heel avontuur laat staan op een bakfiets.

Zo meende de politie ook toen zij een man met zijn twee jonge kinderen staande hebben gehouden tijdens de ochtendspits. Hij werd gezien als gevaar op de weg. De man zelf is het hier absoluut niet mee eens. Hij brengt gewoon zijn kinderen naar school in een bakfiets. Volgens de man zelf weet hij wat hij doet, aldus de Britse krant Daily Mail. In Londen is het toezicht op verkeersveiligheid verscherpt nadat zes fietsers afgelopen twee weken omkwamen.

Al vier jaar lang brengt hij zijn kinderen met de bakfiets naar school. Hij begrijpt er helemaal niets van dat ij u staande wordt gehouden.

Bakfietsen zijn helemaal nog niet ingeburgerd in Engeland. Maar het is ook geen toeval dat deze man staande wordt gehouden. Er is een Zero tolerance beleid sinds vorige week waarbij de zesde fietser in twee weken tijd om het leven kwam.

De volmondige kop van het bericht, inclusief caps lock, luidt dan ook: ‘I know what I’m doing’: Father stopped taking his two young children to school on rickety ‘wheelbarrow bike’ insists he WASN’T putting them in danger

Bron: Volkskrant, 26 november 2013