Asbest vondst


Bij een doorgaanse controle werd er asbest aangetroffen in de schoollokalen van de basisschool De Akker in Sleen. Ze zitten achter de verwarming, de asbestplaten.Dit laat De Akker op haar website weten.

Er wordt onderzocht of asbestdeeltjes zich in de lucht hebben verspreid. De uitslag daarvan wordt donderdag verwacht. Uit voorzorg is de school direct gesloten.

Ouders van de leerlingen worden tijdens een informatiebijeenkomst geinformeerd. Donderdag is de vervolgbijeenkomst waarop ouders en betrokkenen te horen krijgen of er gezondheidsrisico’s zijn geweest.

Eigenaar van de school laat weten dat de uitkomsten van de luchtmonsters los staan van het feit dat alle asbestplaten worden verwijderd. Hoe lang het schoolgebouw daardoor dicht blijft, is nog niet bekend.

De scholieren zouden pas op 20 oktober met herfstvakantie gaan en hebben nu een week eerder vrij.

Het is niet de eerste keer dat er asbest in een school wordt aangetroffen. In augustus 2011 werd er een school in Grootebroek gesloten.

Begin dit jaar was er een basisschool in Harderwijk die gedurende een korte periode gesloten moest worden na de vondst van asbest.

Maar niet alleen in de basisscholen is de vondst van asbest een uitdaging: Asbest in crematorium, Woonwijk in Woensel en de woonwijk in Utrecht.

Bron: NU.nl, 14 oktober 2012