Aangeklaagd voor moord wegens gebrek aan veiligheid


Fabrieksbazen en overheidsfunctionarissen worden aangeklaagd voor moord na een grote brand in een kledingfabriek afgelopen september, door de overheid van Pakistan.

Deze grote industriële ramp kostte 289 arbeiders het leven. Bekijk de video.

Toen er een enorme brand uitbrak in het gebouw, stikten de fabrieksarbeiders of verbrandden levend in de kledingfabriek in Karachi. Er waren 600 mensen in het gebouw aan het werk toen de brand uitbrak.Volgens ambtenaren was het gebouw in slechte staat en waar nooduitgangen ontbraken. Tientallen arbeiders sprongen van de bovenste verdiepingen om aan de vlammen te ontsnappen, terwijl vele anderen beneden in het gebouw niet weg konden en om het leven kwamen.

De overheid heeft opdracht gegeven voor een onderzoek naar de brand. Zelfs 37 uur na het begin van de brand zijn nog steeds meerdere families buiten de fabriek verzameld in de hoop op nieuws van hun dierbaren. De politie is op zoek naar de fabriekseigenaren, die sinds de brand niet meer zijn gezien.

De eigenaren zijn aangeklaagd voor moord wegens uiterste nalatigheid om afdoende zekerheid te bieden voor de veiligheid van de arbeiders, zei het hoofd van de plaatselijke politie donderdag.

Bron: NU.nl, 13 september 2012